Wednesday, May 23, 2012

New Life.. (^_^)





Assalamualaikum....

Rasanya dah dekat 4 bulan xupdate blog.. wah dah bersarang berhabuk dah nie.. rasanya xde spe yg sudi nk baca blog buruk aku nie kowt.. heheh.. ok since 4 bulan xupdate macam2 yg dah jadi.. keje pastu benti.. hukhuk.. hidup semakin susah bile keje tempat jauh pastu gaji xberbaloi dengan kerja. huwah rasa nk nanges apabila keaadaan hidup makin xterurus.. macam2 menimpa bile keje tempat baru.. 

kwan makan kawan, orang benci la, macam2 jadi bile keje jauh, kadang2 nak pg keje minyak kete xisi pon sebab xde duet nak xnk gagahkan jugak pg even taw minyak xcukup, pastu mula la buat muka seday pinjam sana pinjam sini. muka naek tebal bile buat macam tu. perasaan malu membuak2 rasanya bile pinjam kawan duet.. hukhuk.. kadang2 terpaksa puasa sbb xde duet nk lunch.. huwah seday btol.. tapi sume 2 xlama.. sebab aku keje kt tmpat lama jus 2 bulan lebih pastu aku benti dengan cara yang baek.. tp gaji sikit..!! hukhuk..

hurm mungkin Allah menguji kita sbb tu dye turunkan macam2 ujian. tp aku masih kuat utk bertahan sehingga kawn2 buruk2 kn aku tp aku terima sbb aku pinjam dorang duet.. tp insyallah lepas nie kehidupan aku akan lebih baek sbb aku akan berusaha utk xnk SUSAH dah.. penat mintak simpati orang utk tolong.. bayangkan la kita mintak tolong kat kawan tp pertolongn dye bg cume yg xsedap dengar dye xikhlas menolong pastu bercerita kat kawan2 dan buat cerita bukan2 pasal aku.. mungkin salah aku meminta2 sbb islam pon xpnah menyuruh umatnya meminta2...

DAN 
skang aku nekad untuk kerja di tempat yg lebih bagus macam tempat keje aku skang sume ok, kwn ok, bos ok dan yg best aku dapat dok hostel, jimat segala2nya.. ya Allah aku Hargai PemberianMU.. kehidupan baru utk berusaha dan terus berusaha utk mencari rezeki yang halal. dan aku mohon kepada Mu supaya tunjukkan la kepada rakan2 ku bahawa apa yang mereka katakan pasal aku tidak benar. aku penat utk mendengar orang memburuk2 kn pasal aku..smoga mereka diberi pentunjuk Mu.. Amin..
dan smoga kehidupan aku akan lebih Bermaknda dan Dimurahkan Rezeki.. (^_^)
Alhamdulillah kehidupan skang semakin baek..

1 lovers:

Ezy Chiaki said...

sblom nk sng mcm2 rintangan dtg..
bertabahla!
=)