Monday, September 19, 2011

Assignment time study dulu - dulu

Assalamualaikum..

pic by pakcik google

tadi tengah godek2 hardisc boleh plak tertengok assignment yang aku buat time stdy dulu.. yang paling seronok time study part blajar multimedia la kan.. sbb boleh edit2 gambar. hehehe.. tapi aku merindui la zaman nk buat asignment dalam keadaan last2 minit.. hehehe.. biasala aku nie suka buat keje last minit.. besok due date mula la malam tu sibuk macam orang giler buat asgnment sampai xtido pon ade.. besoknya tu mula la mata merah macam jagak anak sepuluh kat rumah kan..heheh.. tu la padahnya buat keje last minit... so student don't do like that k.. :p

jom tengok antara hasil-hasil kraftangan xseberapa yang aku buat time study dolu-dolu.. heheheeh..


nie e-portfolio aku kat poli nilai.... nak tengok korang klik SINI.. actually portfolio nie salah satu final kitorang rasanya dalam sem dua camtu la.. hah korang tengok la time nie baru2 guna photoshop sume.. so kami nie gunakan kebolehan masing2 untuk buat portfolio sendiri.. aku punya portfolio nie sebenarnya ade gambar salji turun tapi ntah macam mane boleh hilang plak gambar tu.. sebab aku nk letak gambar bunga so jadi crack la kan.. padan muka aku.. heheh.. korang tengok and komen la ye.. nie hasil kerja aku yg xseberapa.. :p


pic nie aku labwork aku sebenarnya.. yang nie aku guna 'brush'.


nie edit guna pakai 'pen tool'. guna benda alah nie memang susah lagi2 nak buat love nie sbb dye bersambung2 pastu kena tarik2 la .. 


yang nie xsilap aku tulisan dye.. tu tulisan formal..'serif' nama dye xsilap aku


nie tulisan xformal. xsilap aku yang nie 'sans serif' kowt.. heheh lupa la


hah korang tengok pic nie. gambar dalam tulisan.. tu aku guna input layer mask.. 


nie plak tulisan bertindih2.. aku nie pelupa lupa nama dye ape. :p


hah nie guna senang jia kita clone pic tu..


yang last nie aku masukkan sme yang aku blajar dalam tu.. hehe.. 

p/s; amacam ok x??nie aku blajar time mula2 masuk study taw. time tu xtaw lagi pasal photoshop sume.. tp insyallah skang nie dah boleh la taw edit2 gambar tp xpro.. (^_^)


6 lovers:

Pendamba Mawar said...

smoke art tu buat cam ner?

jika sudi komen la entri saya juga...

GaRy™ said...

nice... suka gambar last tuh!! X)

pCL [p@kcikLie] said...

xpro pon kira boleh edit gambar2 tu, kira bagus la tu...bole la jarkan... PCL ni..ape pon tak boleh .

Aida Azryn said...

wow. terer ah! ;)

syarifahsidrus said...

cantik laaa

cik asam jeruk said...

wah creativenyee.. btw da folow blog ni :)