Monday, September 5, 2011

mimpi pelik.. korang pernah??

Assalamualaikum..

pic by google

wah setelah penat beraya sume mesti rasa cam xde mood nk keje kan.. kalo time aku student2 dulu aku slalu malas nk g class sbb mood raya tu xhilang lagi.. hikhik.. sebenarnya xpuas lepak ngn kawan2 pegi makan raya umah kawan2.. :) mesti ramai yg baru start class and keje riney kan.. masing2 mula la buat muka malas kan.. heheh sbb aku pon sama malas nk keje.. huwah bosan la plak.. ok2 xpe abaikan mood raya tu.. skang nie mood nk menupdate blog yg dh lama xberusik.. heheh. acah2 rajin jia nk update nie.. esok2 xtaw ade mood nk update ke tak.. hehehe..

mimpi mesti pernah yang alami mimpi nie kan.. kadang2 kalo kita slalu tido time maghrib mesti kita akan mimpi pelik2 sebab time macam tu tak elok tido. tapi mimpi yang aku alami nie bukan time maghrib tapi awal pagi. korang pernah tak mimpi pelik?? bukan ape tapi mimpi pasal orang meninggal.. ade satu hari nie aku mimpi pelik giler.. sampai aku tersedar la pasal mimpi nie.. aku sedar2 dah pukul 3 pagi.. ishk seram gak time tu sebab aku tido sorang jia kan dalam bilik.. aku dengan keadaan takot nya terus tarik selimut pastu selubung badan aku ngn selimut.. heheh.. 

bile pikir balik aku xtaw nape aku mimpi orang meninggal. hurm pelik la sebab aku mimpi orang yang hidup meninggal.. apa makna mimpi tu erk?? and yang bertambah peliknua dalam mimpi aku, aku pegi la rumah orang yg meninggal nie tapi aku tak taw kenapa aku xsampai hati tengok muka orang yang meninggal tu.. xtaw la ape maksud mimpi ni. setahu aku mimpi nie mainan tido so kita xbley nk percaya sangat.. pape pon aku hanya berdoa kawan aku yg aku mimpi dye meninggal tu xapa2.. sampai sekarang aku nk taw makna mimpi tu.. 

sebenarnya orang yang aku mimpi tu adalah kawan aku pada masa dulu tp skang nie aku dah jarang jumpa dye and xberapa rapat ngn dye.. aku xtaw la samada dye still ingt aku atau tak.. maybe dye ingat aku cuma aku jia lupakan dye.. tapi kita xtaw kan mimpi tu betol atau tak.. pape pon aku still nak taw tafsiran mimpi tu..

hurm mimpi orang yang hidup meninggal..??? knapa ye??? pelik btol la mimpi nie.. kadang2 mimpi nie ada tafsira nya cuma taw dan xtaw jia.. agak2 korang taw x??? 


3 lovers:

SANDRA AZWAN said...

Salam dear,

Ermmm, i'm not sure la...tapi, pastikan sebelum tidur tu basuh kaki cikit...;-P

P/S: selamat hari raya..

normala_ali said...

@SANDRA AZWAN
wassalam.. slalunya sblom tido saya memang basuh muka and basuk kaki.. xtaw la kalo mimpi tu saja jia kan muncul.. heheh.. btw slmat hari raya jugak.. :)

Mya said...

mimpi tu mainan tidur. jgn lupe bdoa b4 tidur =)