Tuesday, September 6, 2011

Jom bayar PTPTN..

Assalamualaikum...

macam xde mood nk update tp mengagahkan diri untuk update entry baru.. hikhik.. PTPTN tu ape erk??? hah bagi yang xtaw ape tu PTPTN meh aku bgtaw.. heheh.. *poyo jap.. PTPTN tu adalah Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional. ala dalam bahasa pasar nya pinjaman la.. aku masa study dapat gak PTPTN nie... yela masa dulu2 xtaw pape lagi.. yang taw dapat duet jia dah ok.. hikhik.. yela masa study memang seronok kalo dapat duet pinjaman nie.. masa dapat syok xingat pakai beli laptop la, jalan la mcam2 la.. bile sampai nak bayar balik pinjaman tu mula la nk buat rayuan nk kurangkan pinjaman.. hikhik.. aku xde la sampai nk buat rayuan tapi akan dipertimbangkan.. laalalla..

rasanya ramai yang taw PTPTN nie perlu dibayar balik lepas 6 bulan tamat belajar kan.. aku nie ingat bayar lambat2 pon xpe.. sampai lupa kowt nak bayar..yela mane tak nya aku habes study bulan 11 2010 skang nie dah bulan 9. bila kira2 balik nk dekat 10 bulan dah aku abes study.. sampai skang aku xbayar2 lagi.. yela aku ingat kena tunggu surat pastu baru bayar.. yela aku xtaw.. pastu xnk bertanya.. hikhik.. konon2 bayar lambat2 pon boleh aku ingt.. rupa2nya kena bayar 6 bulan pas abes study..

naseb la mak aku tanye dah bayar PTPTN ke.. aku macam bile nk bayar?? malas la.. hikhik.. ade je alasan kan.. bile pikir balik kalo xde duet PTPTN nie xmerasa aku hidup seronok masa study dulu.. bukan ape tapi ramai yang buat x endah pasal pinjaman nie.. pada aku lebih baek kita bayar cikit2 kalo x lagi lama lagi naek kowt.. naseb la aku pinjam xbanyak. kalo x masak jugak nak bayar duet tu...skang nie PTPTN ade buat penukaran pinjaman kepada pembiayaan Ujrah. kiranya jumlah yang kita nak byar tu xde la mahal sangat kan.. jom baca cara2 nak buat penukaran Ujrah tu kat bawah..

1- korang pegi kat link PTPTN.. klik SINI

2- pastu korang akan nampak gambar nie..


3- klik 'pendaftaran penukaran Ujrah'


4- isi sume maklumat yang diperlukan..


5- tunggu email bagi arahan seterusnya... selamat mencuba. (^_^)

apa alagi bagi sesiapa yang blom bayar atau buat2 lupa nak bayar jom ikut aku xpayah bayar. hikhik.. eh jom bayar.. :)

4 lovers:

Phat said...

alhamdulillah dah setahun potong gaji byr ptptn

sYafIk-wAy said...

oh banyaknye hutang aku nanti . huhuhu .

hamzah ian said...

aku ptptn juga.. =(

kim heeruul said...

kalo yg berenti belajar,mcm mane nk byar ye?