Thursday, May 19, 2011

bila kepercyaan kita di pertikaikan...

Assalamualaikum...


penting ke kepercayaan tu??? hurm mestila penting rite coz dgn kepercayaan la hubungan yang dibina akan kekal lame apabila saling mempercayai antara satu sama laen.. tp mcm mane kalo kepercayaan tu dipertikaikan... mesti la hubungan korang akan retak atau berlaku salah paham antara korang kan..dalam perhubungan nie kepercayaan tu penting sbb bukan setiap masa kita bersama dengan dye kan  so xsemestinya dye taw ape yang kita buat kita kluar ngan sape.. kalo kita xmesej dye msti dye ingt kita lupa dye or xamek berat pasal dye. mesti korang rasa sebesalah apabila si dye pertikaikan kenapa kita xpernah amek berat pasal dye.. tapi perlu ke kita always text dye utk ingtkn dye bhwa kita syg dye??? i think kita xperlula nk cakp sumenya kt dye kan tp cukupla dye taw kita syg dye n dye percayakn kita.. kadang2 rasa cam nk nages jia bile si dye kata dye xpercaya kt kita kan????



kadang2 tu kita yg perempuan nie mcm redha jia kalo si dia ckp x caye kt kita kan.. mcm mane kalo si dye mula xpercayekan kita? adakah hubungn 2 dh mula retak or si dye dh bosan ngn kita??? susah kan kalo kita jia kena pkr pasal orang and diri kita sendiri xde orang pikir.. ok fine kepercayaan tu ibarat benda yang wajib ada dalam perhubungan jadi bg lelaki jgn nak pertikaikan kepercayaan kt perempuan sbb perempuan hanya setia kepada seorang lelaki sahaja.. kadang2 lelaki kena paham perempuan 2 if dye keje pikirla dye bz ke ape ke.. jangan men tuduh melulu jia k.. entry kali nie just utk saling berkongsi pendapat jia taw.. jangan salah paham plak.. :) 


2 lovers:

SANDRA AZWAN said...

Kepercayaan perlu ade....kalau tak susah la nanti..betul tak?

normala_ali said...

sandra: btol 2.. :)