Tuesday, May 31, 2011

Ya Allah selamatkanla budak itu...

Assalamualaikum..


takotnya kalo tetiba kita kehilangan anak kn.. bukan ape memang aku xkawen lagi tp aku turut bersimpati kalo ade parent yg kehilangan anak dorang..macam mane dalam sekelip mata Allah ambil nyawa anak kita mesti kita sebagai parents rasa sebersalah yg teramat kan.. actually camnie.. ahad yg lepas aku pergi pasar malam kt area rumah Mr.ehem2 pas2 masa nak balik rumah aku pegi tempat park kete pas2 ade kat satu lorong 2 aku ternampak ade perempuan tengah tepuk2 anak dye pas2 siap jerit2 nama anak dye kebetulan aku lalu situ so aku macam terdengar la kan dye terjerit2 panggil anak dye ingt dye tengah pukul anak dye ke apa.. sekali aku tengok balik dye tengah tepuk2 belakang badan anak dye pas2 siap goncang2 kan anak dye..

aku siyus terkejut time 2.. rasa macam nak tolong tp belum sempat aku pegi kat kakak 2 suami dye dh ajak g hospital sbb anak dye dah pengsan aku rasa maybe anak dye tersedak susu atau ape ke xtaw la kan.. aku yg tengok pon rasa sedih jia taw.. macam mane kalo dorang kehilangn budak kecik 2,.. aku nampak budak 2 memang dh lembik dah. aku dalam hati berdoa sangat agar budak 2 sedar balik.. rasanya aku masih terngiang2 kakak 2 terjerit2 nama anak dye..xsilap aku nama anak dye isha kot.. sebab akak 2 jerit ISHA..!!ISHA!!.. ISHA!!!..aku risau sangat even aku xkenal budak 2 tapi dye budak lagi biarla dye merasa hidup kt bumi nie.,. tp kalo DIA dh nak amek nyawa budak 2 aku doakan budak 2 bersemadi dengan aman dan ditempatkan di tempat orang2 yg beriman.. amin...

sama2 la kita doakan budak 2 tak ape2.. 

*aku mula2 xnk tulis pasal budak nie tp aku baru dpt kekuatan utk buat entry nie... :(

2 lovers:

Dda Ly said...

Ya Allah.. siannye budak kecik tu..harap2 die tak pape..(teringat saye pade saat² kritikal damia sakit dulu..)

meh ke rumah..
~Kehidupan~
keep in touch k..♥♥

fyna said...

huhuhu..cian nye bdk tue..
:(



jom singgah n follow belog fyna.