Monday, June 20, 2011

geli aku ngn Sugar glider nie....

Assalamualaikum..

google

aku rasa mesti ramai yang taw pasal super glider nie.. tgk la haiwan 2 kecik comel jia kalo dpt pegang.. kalo korang taw haiwan nie xde kt Malaysia taw cuma ade kt Australia, New guinea dan kt pulau2 kt Indonesia jia.. bukan senang nk jumpa haiwan nie kt Malaysia taw.. cume sejak akhir2 nie jia haiwan nie makin popular kt Malaysia nie. kalo perasan ramai yg minat giler ngn super glider nie.. 

kalo aku korang tnye minat ke x??? aku minat tgk sbb dye comel dan tersangatla kiut kn.. tp kalo aku bela?? owh mungkin tidak.. aku geli ngn binatang2 kecik nie.. eeeeeuuuuuwwwww. geli2... hehehe.. siyus xley.. aku ade gak tgk haiwan nie kt downtown tp tgk bley la bile nk pegang confirm aku dh lari dulu.. hahaha.. aku ni penakot skit tkot haiwan nie gigit aku.. hahaha.. pelik btol aku nie... padahal haiwan 2 kecik jia... ehhehe...

korang nk taw x, sebenarnya super glider ni bukan tupai terbang taw tp dye lebih kurang mcm kangaroo la sbb kalo yg betina 2 ade karung kt depan cam kanggaroo kt perut dye.. pelik2.. heheh.. pas2 haiwn ni jenis tydo siang and belah malam memang dye berjaga jia la kan.. tp korang bley latih dye tido malam n jaga siang.. heheh macam kucing la lagi lama jaga lagi bijak taw.. satu lagi aku nk bgtaw haiwan ni tersangat la manja k kalo korang xmanja ngn dye matila haiwan nie.. kiranya manja 2 makanan dye la. bagus jgak haiwan nie kn.. nk satu la camnie.. hahahah... eeeee geli la aku. nk pegang tp tkot terbaling plak nnty.. hehhehe..

nk taw lagi info pasal haiwan nie meh klik sini.. Super Glider

p/s: jangan la bg aku dekat ngn haiwan nie.. hehehehe

"My night has become a sunny dawn because of you."

3 lovers:

Arenyss said...

huhu..itu la..famous betul benda ni..tapi rasanya lebih kurang macam hamster je kot..cuddly2 gitu :D

Cik Ezy said...

kalo nk join cabaran 2 sng je..
awk copy sume tajok2 cabaran 2..
lps tu setiap 1hari awk kene up 1entry berdasarkn tajok2 yg diberi.. kalo xpham boleh tnye lg ok..
=)

Benrauf said...

aku geli jugak. tak kenan aku dgn marsupial ni. cam tikus jek.