Tuesday, August 9, 2011

Interview ESOK..!!! HELP ME..!!!

Assalamualaikum..

pic by google..

Macam mane nie, esok interview dahla xprepare pape.. HUWAH..!!! korang mesti pelik kan nape aku cuak tahap dewa nie.. sebab aku takot kalo interview.. hehhe.. nervous kowt.. camne nie.. xnk interview.. hikhik..
bukan ape cuma aku macam xready pape pon tetiba dapat phone call dari staff HSBC. tetiba dye terus interview aku kat telefon. orang tu cakap tu 1st step interview so aku pon on jia la kan.. so semasa sesi interview dijalankan lebih kurang setengah jam jugak la aku cakap ngn staff tu.. naek bernanah telinga aku...

ketika interview
staff : ok normala can u tell me about urself..?
me : Actually i have finish my diploma in bla bla bla...
staff : can u give us your certificate letter?
me : sure i can give u my certificate letter
staff : what is your qualification, can u explain to me?
me: aaaaaa.. uuummmm.... speechless... ;(
staff : for example like your skill
me: ok i have computing skills for example Miscrosoft Word, Excel, Adobe Photohop, and bla bla bla

20 minute later...

staff : why u choose HSBC not another banking..?
me: because... hurm.. speechless.... :(
staff : its ok normala. so now you done your first stage can u come to our office tomorrow to make a formal interview..
me: what???? hah ok2 i will come to your office...(dalam hati giler ke ape dh la xreti speaking2 nie.. adoi)
staff : ok normala thats it.. i will wait for u tomorrow, bye
me: bye and thank you sir.. :)


korang tgk 2 kebanyakan masa aku cakap ngn orang 2 aku banyak diam sebenarnya.. aku nie jenis nervous taw.. terus xtaw nak cakap ape.. speechless la aku nie.. huwah camnie nie aku nk interview. giler gentang.. aku sangat lupa ape yg aku blaja dulu. tula dulu maen2 time blajar skang dah xtaw nk buat camne.. dahla interview tu dalam B.I... mati aku.. mampu ke aku nak buat nie.. macam mane kalo aku tercakap Bahasa Melayu plak esok.. malu giler.. huwah..!!!! 

pape pon korang doakan mala dapat lepas interview tu k.. mala sayangkan korang.. (^_^)
i will try my best for tomorrow. just be CONFIDENT right..???
*time buat entry nie tgh cuak sebenarnya utk interview esok.. nk taip pon menggigil.. hukhuk...


kalo sayang mala tekan SINI

7 lovers:

nasha sanza said...

Hai,salam perkenalan, I wish GOOD LUCK!

bombay said...

xpe..cakap je even ade masok bahasa melayu pon..tunjuk yang kita konfiden..good luck anyway!

My Name is Mar said...

Ho-ho-ho..
Takpe...
At least,u did ur best,rite?
Take it easy..

BTW,jemput join segmen..
Musicbrilliant.com

SANDRA AZWAN said...

Salam...Good luck!
Selamat berpuasa..;-)

Myra said...

Salam!

We're selling beautiful PRINTED SATIN SCARVES and PLAIN CREPE SATIN SCARVES! Jemput lawat blog kami :)

http://myra-mode.blogspot.com/

syarifahsidrus said...

good luck..

baca surah al insyirah banyak2 untuk hilang nervous k

izfanora said...

senyum xperlu kata apa-apa.. hihihi..

selawat byk2.. kaji2 skit psl background dorg..